Új legmagasabb minimum hőmérsékleti rekord 2018-ban!

Szeretem az időjárás előrejelzéseket követni, habár mostanában egyre többször aggódom. Nem csak azért, mert nincs rendes telünk vagy milyen hírek vannak a nagyvilágban, hanem az, hogy a számok sosem hazudnak. 

Első cikkemben egy új rekordot mutatok be, ami 2018-ban történt...

2011-es rekord dőlt múlt héten Ománban, ráadásul nem egy, hanem két egymást követő nap is meghaladta a minimum az eddigi rekordot.

Sokfelé nem is ismerik, milyen a 41-42 fokos meleg. Hazánkban az eddig mért legmagasabb hőmérséklet a hivatalos adatok szerint a 2007-ben, július 20-án mért 41,9 fok, melyet Kiskunhalason detektáltak.

Június 26-án világrekord dőlt Omán Quriyat településén, itt ugyanis nemcsak hogy nappal, de éjszaka sem csökkent 42,6 fok alá a hőmérséklet. Az eddigi rekordot a szintén Ománban mért 2011-es 41,9 fokos minimum tartotta. Most 2 nap egymás után is meghaladta az éjszakai/hajnali hőmérséklet ezt az értéket, írta az iflscience.com, ami azt jelenti, hogy

51 órán keresztül folyamatosan!

41,9 fok feletti mérések születtek az adott településen, mely az ország északi részén, az Omán-öböl partján fekszik.

Omán szélsőséges éghajlati adottságai és a 32 fokos tenger-hőmérsékletnek egyaránt köszönhetően születhetett ez a rekord. Kedden napközben 49.8 fokos csúcshőmérsékletet mértek, mely szintén alig marad el az eddigi 50,8 fokos, tavalyi legmagasabb maximumtól.

Hazánkban a legmagasabb napi minimum-hőmérséklet a maximum rekorddal egy időben, 2007. július 20-án született Pécs, Árpádtető állomáson. Itt a nap folyamán 27,9 foknál nem csökkent lejjebb a hőmérséklet.

Te is tegyél a környezetért!

Tudatos környezetvédelem

A napelem ma már nem ​lehetőség, hanem ​ megoldás környezetvédelmi problémákra!

​Ha szívesen ​támogatnád a ​CO2 kibocsátás csökkentését óvva környezetünket, ​úgy , hogy közben pénzt is keresel, akkor csatlakozz a világszéles rendszerünkhöz és vedd fel velem a kapcsolatot, hogy seg​ítsek az elindulásban!

Te is tegyél a környezetért!

Tudatos környezetvédelem

A napelem ma már nem lehetőség, hanem  megoldás környezetvédelmi problémákra!

Ha szívesen támogatnád a CO2 kibocsátás csökkentését óvva környezetünket, úgy , hogy közben pénzt is keresel, akkor csatlakozz a világszéles rendszerünkhöz és vedd fel velem a kapcsolatot, hogy segítsek az elindulásban!

Okos döntéssel akarsz passzív jövedelmet szerezni?

A világon már több mint 14.000 szavaztak bizalmat környezetvédelmi projektünknek, amivel havi rendszeres bevételhez is juthatsz. Három egyszerű lépésben megmutatom, hogy miért érdemes másként gondolkodni, mint ahogy a körülöttünk lévő világ diktálja!

Add meg elérhetőségedet és bemutatom, hogy hogyan tudsz te is a környezetvédelemmel olyan biztos bevételhez jutni, ami termelőeszköz s nem fogyasztási cikk (akkor is pénzt termel, amikor nem vásárolnak).