NASA: átlépett egy határt a globális felmelegedés

Ijesztő videót és adatsort mutatott be nemrégiben az Amerikai Űrkutatási Hivatal. Szerintük átléptük a határt és a globális felmelegedés visszafordíthatatlan. Ugyancsak a NASA tudósai figyelték meg, hogy idén júniusban teljesen eltűntek a napfoltok, ez a jelenség pedig egy kisebb jégkorszakot eredményezhet a Földön.

A föld kibírja, az ember nem?

A NASA szerint átlépett egy lélektani határt a globális felmelegedés. Az iparosodás előtti időszakhoz képest 1 Celsius fokkal nőtt az átlagos globális hőmérséklet, de ami ennél is aggasztóbb, hogy a növekedés üteme is felgyorsult. Ha 3 fokra nő ez az érték, az már valódi katasztrófa lesz az emberiség számára. Márpedig ez szinte elkerülhetetlen, az elmúlt alig több mint egy évben az amerikai országos óceán- és légköri hivatal (NOAA) és a NASA is hivatalosan adatait elemezve.

Ezek szerint ugyanis a most magunk mögött hagyott június volt a valaha volt legmelegebb június, és az elmúlt fél év volt a legmelegebb 6 hónap. A felmelegedés folyamata pedig már a 14. hónapja tűnik megállíthatatlannak: zsinórban ennyiszer dőlt meg a havi globális átlaghőmérsékleti rekord. Eközben a Föld tengeri jégkészlete is történelmi mélységben van, 1985 februárja óta pedig nem fordult elő, hogy a havi globális átlagos hőmérséklet alacsonyabb lett volna, mint az adott hónapra vonatkozó átlagos érték.

Mindeközben egy másik érdekes, és szintén az időjárásra kiható jelenséget is megfigyelt a NASA. Mégpedig azt, hogy idén júniusban teljesen eltűntek a napfoltok. A folttalan nap pedig a naptevékenység visszazuhanását jelzi és ha ez gyakoribbá válik, és elérjük a minimális naptevékenységet (szoláris minimum), az egyes kutatók szerint egy új jégkorszak kezdetét is jelentheti, igaz, ez afféle mini jégkorszak lehet, ami naptevékenységhez kapcsolódóan pár kiugróan hideg évet vagy telet jelenthet, nem pedig évszázadokban mérhető lehűlést. Paul Dorian meteorológus és napmegfigyelő legutóbbi jelentése szerint a nap júniusban már másodszor csendesült el teljesen, ami jelentheti, hogy érkezik a következő szoláris minimum, úgy 2019-2020 körül.

Te is tegyél a környezetért!

Tudatos környezetvédelem

A napelem ma már nem lehetőség, hanem  megoldás környezetvédelmi problémákra!

Ha szívesen támogatnád a CO2 kibocsátás csökkentését óvva környezetünket, úgy , hogy közben pénzt is keresel, akkor csatlakozz a világszéles rendszerünkhöz és vedd fel velem a kapcsolatot, hogy segítsek az elindulásban!

Okos döntéssel akarsz passzív jövedelmet szerezni?

A világon már több mint 14.000 szavaztak bizalmat környezetvédelmi projektünknek, amivel havi rendszeres bevételhez is juthatsz. Három egyszerű lépésben megmutatom, hogy miért érdemes másként gondolkodni, mint ahogy a körülöttünk lévő világ diktálja!

Add meg elérhetőségedet és bemutatom, hogy hogyan tudsz te is a környezetvédelemmel olyan biztos bevételhez jutni, ami termelőeszköz s nem fogyasztási cikk (akkor is pénzt termel, amikor nem vásárolnak).