Már a Google is beszáll a napelem bizniszbe!

Új szolgáltatást indít a Google az Egyesült Királyságban, ami a tervek szerint megkönnyítené a lakás- és háztulajdonosoknak a napenergiára való átállást.

Napelem

A Google – ami 2017 óta kizárólag megújuló energiát használ a működéséhez – bemutatott egy Project Sunroof nevű online eszközt, amit az energiaszolgáltató Eonnal és a német Tetraederrel közösen fejlesztettek. A rendszer a Google Earth és a Google Maps adatai alapján kiszámolja, hogy mennyit takaríthatunk meg a lakóhelyünktől függően, ha napelemeket telepítünk az otthonunkban.

A Project Sunrooffal a Google már 2015-ben is kísérletezett az Egyesült Államokban. A tesztek szerint a becslések nagyjából pontosak voltak, de néha furcsa értékeket adott, így nem tartották elég megbízhatónak.

Az új rendszer a gépi tanulás módszereivel becsüli meg, hogy mennyi napsugárzás éri a házat, figyelembe véve az ingatlan lehetőségeit, beleértve a beépíthető terület méretét, a napsugarak beesési szögét és a területre vonatkozó időjárási adatokat. A Google szerint a mérés annyira pontos, hogy akár azt is ki tudják mutatni, mekkora hatást gyakorol egyetlen fa a beeső napsütés mértékére.

Nem a Google-é az egyetlen ilyen fejlesztés. Az IKEA-nak már van saját napelemes szolgáltatása, amit a Solarcentury-vel közösen telepítenek. A Tesla tavaly nyáron mutatta be a saját hasonló eszközét, Solar Roof Calculator néven. A Google megoldása annyival fejlettebb, hogy itt az ingatlantulajdonosoknak nem kell megadniuk a beépíthető terület méretét, mert a naprakész adatok ott vannak a Google-nél.

Fontos megérteni, hogy a napelem már nem csak egy lehetőség, hanem egy igen komoly megoldás egy olyan problémára, ami szükséglet!

Te sem szeretnél kimaradni a napelemes üzlet, csatlakozz a rendszerhez és vedd fel velem a kapcsolatot!

Forrás: index.hu

Te is tegyél a környezetért!

Tudatos környezetvédelem

A napelem ma már nem lehetőség, hanem  megoldás környezetvédelmi problémákra!

Ha szívesen támogatnád a CO2 kibocsátás csökkentését óvva környezetünket, úgy , hogy közben pénzt is keresel, akkor csatlakozz a világszéles rendszerünkhöz és vedd fel velem a kapcsolatot, hogy segítsek az elindulásban!

Okos döntéssel akarsz passzív jövedelmet szerezni?

A világon már több mint 14.000 szavaztak bizalmat környezetvédelmi projektünknek, amivel havi rendszeres bevételhez is juthatsz. Három egyszerű lépésben megmutatom, hogy miért érdemes másként gondolkodni, mint ahogy a körülöttünk lévő világ diktálja!

Add meg elérhetőségedet és bemutatom, hogy hogyan tudsz te is a környezetvédelemmel olyan biztos bevételhez jutni, ami termelőeszköz s nem fogyasztási cikk (akkor is pénzt termel, amikor nem vásárolnak).