Elképesztő fordulat jön áramfronton

Kíváncsivá tett, hogy tényleg előrelátható-e, hogy milyen gazdasági dinamikák várhatóak az áram ár alakulásában. 

Több oldalon kutattam majd találtam egy céget, aki rövid és hosszútávú előrejelzéseket készítenek. Miután megírtam kéréseket, sajnos azt a választ kaptam, hogy a közép-európai térségre kivetített előrejelzés céges megrendelés volt és sajnos ezeket az adatokat nem hozhatják nyilvánosságra. 

Ezek után találtam ezt a cikket:

Az emberiség egy főre eső energiafogyasztása valamikor a következő évtizedben elérheti a csúcsát és 2060-ra a zöldenergia előretörésének köszönhetően az elektromos energia lesz a társadalmak fő energiaforrása.

Áram ára

Egy évtizeden belül elérheti csúcsát az emberiség egy főre eső energiafogyasztása - állítja a World Energy Council (WEC) kutatóintézet.

Meglehetősen érdekes állítás ez ahhoz képest, hogy néhány éve még az "olajcsúcs" volt az energiaipar nagy sztorija, amely arról szólt, hogy az olajkészletek belátható időn belül - a világgazdaság látványos összeomlását okozva - kifogynak.

A kutatóintézet az isztambuli energetika világkonferenciára készítette el jelentését, amely az új technológiák megjelenésére és az energiafelhasználás precízebbé válására alapozva fogalmazta meg állítását - derül ki a CNBC összefoglalójából. Az egy főre eső energiafogyasztás már 2030 előtt csökkenő pályára állhat.

Villámgyors fejlődés

Nyilvánvaló, hogy óriási átalakuláson megyünk át, amely alapvetően új világot és energiaipart fog eredményezni - foglalta össze a lényeget Ged Davis, a WEC előrejelzésekkel foglalkozó részlegének igazgatója sajtóanyagában.

A WEC várakozása szerint az elektromos energia felhasználása 2060-ig megduplázódik. Ennek a nap- és a szélenergia óriási növekedése van a hátterében, amely soha nem látott tempóban folytatódik. Eközben a fosszilis tüzelőanyagok fogyasztása a teljes felhasználás 50 százalékára esik.

Gondolkodjanak!

A kutatóintézet által vizsgált forgatókönyvek arra lyukadnak ki, hogy a földgáz iránti kereslet növekedni fog a következő 44 évben, miközben a nyersolaj felhasználása valamikor 2035 és 2045 között érheti el csúcsát. A jóslatban a bizonytalansági tényezőt az jelentheti, hogy a hibás beruházások fékezhetik a folyamatot. A rossz döntések esélyét növeli az átalakulás gyorsasága.

A WEC azt tanácsolja a vállalatoknak, hogy gondolják át milyen energiaforrásokat használnak a jövőben, és keressék meg azokat az üzleti és technikai megoldásokat, amelyekkel hatékonyabbá tehetik szervezetüket, illetve termelési és üzleti folyamataikat.

Forrás: https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/

Te is tegyél a környezetért!

Tudatos környezetvédelem

A napelem ma már nem lehetőség, hanem  megoldás környezetvédelmi problémákra!

Ha szívesen támogatnád a CO2 kibocsátás csökkentését óvva környezetünket, úgy , hogy közben pénzt is keresel, akkor csatlakozz a világszéles rendszerünkhöz és vedd fel velem a kapcsolatot, hogy segítsek az elindulásban!

Okos döntéssel akarsz passzív jövedelmet szerezni?

A világon már több mint 14.000 szavaztak bizalmat környezetvédelmi projektünknek, amivel havi rendszeres bevételhez is juthatsz. Három egyszerű lépésben megmutatom, hogy miért érdemes másként gondolkodni, mint ahogy a körülöttünk lévő világ diktálja!

Add meg elérhetőségedet és bemutatom, hogy hogyan tudsz te is a környezetvédelemmel olyan biztos bevételhez jutni, ami termelőeszköz s nem fogyasztási cikk (akkor is pénzt termel, amikor nem vásárolnak).