A járvány ellenére rekordmagasságban a szén-dioxid-koncentráció

Újabb jele annak, hogy a koronavírus-világjárvány mégsem állította feje tetejére teljesen a világot: a földi atmoszféra üvegházgáz-koncentrációja májusban rekordmagasságba emelkedett. A világszerte bevezetett lezárások csökkentették valamelyest az emelkedés ütemét, de a trendet messze nem változtatták meg.

Széndioxid kibocsájtás

Az emberi tevékenység folyományaként az atmoszféra szén-dioxid-koncentrációja évtizedek óta töretlenül emelkedik. A San Diegó-i Scripps Oceanológiai Intézet adatai azt mutatják, hogy májusban érte el a koncentráció a valaha mért legmagasabb értéket. A múlt hónapban a legfontosabb üvegházhatású gáz mennyisége 417 ppm (milliomodrész) volt a légkörben.

A légköri szén-dioxid-koncentráció emelkedése az utóbbi évtizedben egyre gyorsul. Bár sokan azt várták, hogy a kibocsátásban a koronavírus-járvány a II. világháború óta a legnagyobb visszaesést fogja hozni, ez egyáltalán nem látszik az adatokon. Valójában a világjárvány összes hatását elmosta a szén-dioxid-kibocsátás természetes ingadozása.

A pandémia hatására bekövetkezett kibocsátáscsökkenés nem volt elegendő ahhoz, hogy kiugorjon a széndioxid-koncentráció természetes ingadozásából, amit például a talajbéli aktivitás, a növények és az időjárás működése okozhat. Bár az emisszió 17 százalékkal csökkent április elején, legalább egy évig fenntartott 20-30 százalékos csökkenésre lenne szükség már ahhoz is, hogy a koncentrációemelkedés ütemét mérsékelni lehessen

– áll a Scripps Inézet közleményében.

Ezek a hírek mindig komolyan elszomorítanak és azon gondolkodom, hogy mennyire vagyunk a 24. óra előtt.

Segíts te is, hogy változtatni tudjuk ezen a tendencián!

Forrás: index.hu

Te is tegyél a környezetért!

Tudatos környezetvédelem

A napelem ma már nem lehetőség, hanem  megoldás környezetvédelmi problémákra!

Ha szívesen támogatnád a CO2 kibocsátás csökkentését óvva környezetünket, úgy , hogy közben pénzt is keresel, akkor csatlakozz a világszéles rendszerünkhöz és vedd fel velem a kapcsolatot, hogy segítsek az elindulásban!

Okos döntéssel akarsz passzív jövedelmet szerezni?

A világon már több mint 14.000 szavaztak bizalmat környezetvédelmi projektünknek, amivel havi rendszeres bevételhez is juthatsz. Három egyszerű lépésben megmutatom, hogy miért érdemes másként gondolkodni, mint ahogy a körülöttünk lévő világ diktálja!

Add meg elérhetőségedet és bemutatom, hogy hogyan tudsz te is a környezetvédelemmel olyan biztos bevételhez jutni, ami termelőeszköz s nem fogyasztási cikk (akkor is pénzt termel, amikor nem vásárolnak).