2016 – rekord hőség

Hirtelen vérvörösre változott egy iráni tó vize

A mai nap több cikket olvastam arról, hogy 2016 ismét a legmelegebb év volt eddig, amióta mérik a hőmérsékleti adatokat.

Ezt bizonyítja egy iráni tó este is.

 

Ezt nem a Sátán eljövetelének, hanem a globális felmelegedésnek köszönhetjük.

Áprilisban még zöld volt, de júliusra vérvörösre váltott az iráni Urmia-tó színe. Az egyre rohamosabb ütemben kiszáradó sóstóról a NASA készített műholdas felvételeket.

A színváltás magyarázata nem biblikus, hanem prózai: ahogy most mindenütt a világon, Iránban is óriási a hőség és a szárazság, aminek köszönhetően még az eddiginél is gyorsabb ütemben szárad ki a tó. Bár a víz elpárolog, a só nem, tehát a megmaradó tóban erősen megnőtt a sókoncentrátum. Ez pedig a vörös algák elburjánzásának kedvez, melyek így néhány hét alatt teljesen átvették a gyengébb sóoldatban tenyésző zöld algák helyét.

Ez nem egyedi jelenség, a Utah-i Nagy-sóstó is rendszeresen vörösre vált, írja a Gizmodo. Az Urmia-tónál sem ez volt az első színváltás, már korábban is bevörösödött, majd a nedvesebb időjárás beköszöntével visszazöldült. A NASA ugyanakkor azt mondja, megvan a lehetősége, hogy a fokozódó iráni szárazság miatt ez az árnyalat lesz a tó új, végleges színe.

Megoldás a SunMoney a globális energia éhségre

Úgy tűnik a globális felmelegedés visszafordíthatatlan – az amerikai tudósok szerint -, hisz annyi fosszilis energia által termelt CO2 van a levegőben, hogy lassan megfőzzük a saját bolygónkat.

Nos ezen kellene változtatni.

Egyetlen egy gond, hogy hogyan lehetne úgy energiához jutni, hogy ne kelljen lemondani a folyamatosan bővülő igényekről?

Van lehetőség rá, hisz minden nap felkel és éltet. Ez pedig a nap, a felhasználható alternatív energia pedig a napenergia. A SunMoney minden egyes tagjának vállalja, hogy 25 évig bevételt biztosít a zöld energia által termelt és eladott villamosenergia árából.

Mindegy hogy zöld szemléletű vagy vagy plusz bevételt szeretnél, ezt itt megteheted úgy, hogy közben az unokáidra is gondolsz.

Vállalj te is felelősséget a földért! Érdekel a lehetőség? Vedd fel velem a kapcsolatot és megmutatom ennek az egyik legkorszerűbb, leginnovatívabb módját!

Te is tegyél a környezetért!

Tudatos környezetvédelem

A napelem ma már nem lehetőség, hanem  megoldás környezetvédelmi problémákra!

Ha szívesen támogatnád a CO2 kibocsátás csökkentését óvva környezetünket, úgy , hogy közben pénzt is keresel, akkor csatlakozz a világszéles rendszerünkhöz és vedd fel velem a kapcsolatot, hogy segítsek az elindulásban!

Okos döntéssel akarsz passzív jövedelmet szerezni?

A világon már több mint 14.000 szavaztak bizalmat környezetvédelmi projektünknek, amivel havi rendszeres bevételhez is juthatsz. Három egyszerű lépésben megmutatom, hogy miért érdemes másként gondolkodni, mint ahogy a körülöttünk lévő világ diktálja!

Add meg elérhetőségedet és bemutatom, hogy hogyan tudsz te is a környezetvédelemmel olyan biztos bevételhez jutni, ami termelőeszköz s nem fogyasztási cikk (akkor is pénzt termel, amikor nem vásárolnak).