Tudás-tény alapú oktatás zsákutcája - 5 milliárd - SunMoney közösségi naperőmű rendszer

Tudás-tény alapú oktatás zsákutcája

magolás

"Egy előrejelzés arról, hogy az elkövetkezendő 30 év várható technológiai fejlődése milyen kapcsolatban van-lesz a mai okatatási rendszerrel.

A kínai e kereskedelmi cégóriás (Alibaba) vezetője Jack Ma azt mondja, 2030-ra 800 millió munkát vált ki a mesterséges intelligencia, így a mai tudás-tény orientált oktatás nem lesz versenyképes. A gyermekenkek nem olyan tudás kell amivel a gépekkel kényszerülnek versenyezni, mert az veszett ügy. Alul fognak maradni.

A független, kreatív gondolkodás, az összegyűjtött tények szintetizálásának képessége, a csapatmunka.. Ezek lesznek pénzre váltható értékek... A többit megoldják a gépek...

Szerintem mi pont ezekben leszünk jók.

Ezen kívül -és ezt én tenném hozzá- a természettel, földdel való jó kapcsolat, a tudatosság szintén fontos része a jövőnek."

Ezt olvastam egy blogon. Nagyon megmelengette a szívemet, hogy egyre többen vagyunk, akik hasonlóan gondolkodunk. Ez talán a tudatosság egyik foka lehet már. 

Páran kinevettek azzal kapcsolatban, amit csinálok, vagyis környzetet védek, embereknek passzív jövedelmet szerzek és személyiségfejlődésben segítem őket. (Ahogy most ezt leírtam veszem észre, hogy milyen ambíciózus 3-es az irány...)

Csak most, amikor ezt a bejegyzést írom jutott eszember, hogy aki leszólta a munkámat, akkor is csinálná azt, amit tesz, amikor nem fizetnének érte? 

Mert én igen. Mind a 3 fogalom fontos értékként szerepel az értékrendemben. Miért hagynám abba a segítség nyűjtást? Ha ez nem a te utad, én nem haragszom, hiszem, hogy nem vagyunk egyformák. 

Ha ennek ellenére kíváncsi vagy a miértjére, vedd fel velem a kapcsolatot, szívesen elmesélem a történetemet!