A Harvard, Stanford és több fő tanintézmény kriptóba fektettek. - 5 milliárd - SunMoney közösségi naperőmű rendszer

A Harvard, Stanford és több fő tanintézmény kriptóba fektettek.

kripto egyetem

Újabb 5 egyetemi alapítvány csatlakozott a kripto befektetők táborához. A “The Information” beszámolója szerint több fő tanintézmény, közöttük a Harvard Egyetem, Stanford Egyetem, Massachusetts-i Technológiai Intézmény, Dartmouth Kollégium és az Észak Karolinai Egyetem is kriptóba fektettek.

Korábban a híres Yale egyetem fektetett be kriptopénzekbe, a második legnagyobb összeget kezelve, lemaradva a Harvardtól, aki mintegy 29.4 milliárd dollárt fektet be. Mindezeket tekintve még ígyis csak egy csekély részét képezik a kripto befektetéseknek.

A kripto befektetők és elemzők, mint Mike Novogratz már régen megjósolták, hogy a következő bitcoin növekvő trendet meg fogják lovagolni az intézményi befektetők is. Ari Paul, az egyik kriptopénz alap menedzsere és a Chicagoi Egyetem hivatalos portfólió kezelője. Áprilisban már említette, hogy úgy véli számos intézmény érdekelt a kriptókba való befektetésekbe, de sokan a nevesebb intézmények kezdeményezését várja.

Érdemes megjegyezni a Wall Street stratéga cég, a Fundstrat felmérése szerint a jelenlegi intézményi befektetők sokkal optimistábbak a Bitcoin rövid-távú potenciáljával kapcsolatban, mint a kis befektetők.